Laad de hele frameset Toch nog helder...

8 augustus 2008, op een verlaten zandweg door een korenveld, tegen middernacht. Wat een rust, wat een stilte en wat was het helder en transparant. Het was heel lang bewolkt gebleven die avond, maar gelukkig klaarde het tegen middernacht op.

Noot van de webmaster: Alleen deze was zo ongelukkig niet meer te geloven in een weersverbetering en was in Deventer achtergebleven om daar tegen een gesloten wolkendek aan te turen...

Zie hieronder een fotoimpressie van Paul Colenbrander.

Waarneemactie 8 augustus 2008. © Paul Colenbrander en RedLightGroup

Verslag van Paul K.:

Jammer dat P. er niet was, het was echt mooi ondanks het feit dat we niet continu helder hadden maar wel fikse heldere momenten tussen wat bewolking door. Paul C. had een lekker wijntje meegenomen en ik koffie met koeken. Paar stoeltjes erbij en een sigaartje. We zoeken nog naar mogelijkheden om kroketten en loempia's te bereiden ;-)

Ook die avond bleek weer dat die Orion Dobson van mij, de koop van de eeuw was. In 2 minuten gooi ik hem in de auto, dus veel moeite is het niet. Wat een licht, en zaken als sluiernevel (OIII) en M27/57 (UHC) deden zeer aan de ogen. Ook de aanblik van Jupiter door de Takkajakki van Marten was killing.

Ik had er eerst ook niet veel vertrouwen in, en dacht ach... anders wordt het een banksessie thuis, en daar had ik ook geen zin in. Dit is echt een leuke locatie om ook foto's te maken. (Dit zag je aan Paul C. zijn pictures wel)

en zoals ze bij Teleskop-Service zeggen: bis nächtstes Mal, Tschüssss!


Terug