Laad de hele frameset North American Star Party!

(c) Pieter WeltersHet is zover! Op zaterdag 30 augustus 2008 houdt de Red Light Group zijn eerste heuse StarParty. Het moment is ideaal: de grijze nachten zijn voorbij, het is nieuwe maan, en bij het begin van de astronomische duisternis staat de Noord-Amerikanevel (NGC7000) zo'n beetje recht boven ons hoofd! It's now or never so never say never again, dus.

Waar?

Kootwijk op de Veluwe. Dark & remote. Parkeerplaats in dennenbos, bereikbaar per auto over zandweg. Goede deep-skylocatie, in de verste verte geen lichtvervuiling. Waarnemen laag aan de horizon niet mogelijk.

Grotere kaart weergeven

Kaartje met routebeschrijving

Wanneer?

Zaterdag 30 augustus. Aanvang direct na zonsondergang, bij het aanbreken van de schemering. Kom op tijd. Bij aankomst in de duisternis storen je koplampen de al aanwezige waarnemers.

Voor wie?

Voor iedere waarnemer, astrofotograaf, sterrenvriend of whatever.

Hoe?

North American style. Dus we nemen zelf naar wens onze telescopen, camera's, verrekijkers, lensverwarming, stroom, warme of andere geestrijke dranken, koeken, chips, sigaren, onbewolkt humeur enz. enz. mee. Dresscode: Black Sky. Dus: geen witte gympen, geen zaklampen of ander storend wit licht, enkel rood licht is toegestaan.

Het weer

Ook North American style. Iedere bezoeker van de starparty wordt vriendelijk verzocht zelf helder weer mee te nemen. Zo niet, dan dient de bezoeker om een teleurstelling te voorkomen zelf het weersverloop in de gaten te houden, met name voor wat betreft bewolking. Bij bewolkt weer wordt de starparty afgelast en er is geen multidialezing of ander "vervangend programma" voor de koppige bezoeker.

O, ja...

Iedere bezoeker wordt dringend verzocht geen lawaai te maken en de waarneemplaats precies zo achter te laten als men hem aantrof, dus, geen rotzooi achter te laten.

Kleine lettertjes

Voor niets wordt gezorgd. Deelname is geheel voor eigen risico. Deze starparty kan door bewolking of om welke andere reden dan ook op ieder moment worden afgelast, met of zonder aankondiging vooraf. De Red Light Group is niet aansprakelijk voor de gevolgen van afgelasting. De gevolgen van een vergeefs bezoek aan een afgelaste starparty komen geheel voor rekening van de bezoeker. De Red Light Group is tevens in geen geval aansprakelijk voor bijzondere, incidentele, indirecte, bijkomende of enige andere schade die voortvloeit uit of verband houdt met het bezoeken van deze starparty, ongeacht op welke wijze deze schade ontstaat.


Terug