Laad de hele frameset Volle bak naar Essen

(door onze verslaggever)

De ATT (Astro Tausch & Trödel) te Essen is de grootste astrobeurs van het universum en omstreken. Iedereen die ook maar iets te maken heeft met amateurastronomie maakt hier jaarlijks zijn opwachting. Deze beurs werd op 16 mei voor de 25e keer gehouden door de Sternwarte Essen in de Gesamtschule Bockwurst - eh - Bockmühle. De RedLightGroup was erbij.

Voor dag en dauw verzamelden de RLG-ers zich voor de koffie in een nog kalm etablissement te Hengelo om zich daarna umweltfreundlich in één KFZ in de heimat te begeven.

Essen 16 mei 2009. Foto's © Paul Colenbrander, Marcel den Braber, Pieter Welters en RedLightGroup

We waren ruim op tijd aanwezig bij de ingang van de Hochschule, immers, wie zou de wachttijd temidden van honderden andere ongeduldige astromanen willen missen alvorens klokslag tien de deur van de ATT zich opent? Wij ervaren beursgangers wisten inmiddels de weg in het drukbezochte astro-mekka. De stands van de verschillende aanbieders stonden immers jaar na jaar op dezelfde plek. Zo ging ieder van ons op zoek met een eigen boodschappenlijstje, mede met het oog op de komende ITV (Internationales Teleskoptreffen Vogelsberg 20-24 mei 2009) waar de Redlighters ijs en weder dienende zullen opdraven.

De één zocht naar schnäppchen, de ander naar representatieve oculairen, weer één naar transportkoffers, één naar meteorieten, een naar gar nichts en zelfs was er eentje die een handzame reismontering op de kop tikte, die met gemak door slechts 4 personen naar de auto kon worden vervoerd. Zo werd deze zonnige zaterdag bij onze oosterburen weer een geslaagde missie.

Volgens een inmiddels mooie traditie werd bij de uitspanning van ome Gerrit zaliger te Hengelo bij Kaffee und Kuchen deze mooie dag op stijlvolle wijze afgesloten.


Terug