Laad de hele frameset In Hückelhoven is het altijd helder

(door onze verslaggever)

Na de maand februari waarin het wolkendek van geen wijken wist, werd het tijd om plan B(ewolking) maar weer eens in werking te stellen: een bezoek aan een astrobeurs. We troffen het: er was er één, de ATH (Astronomie Treff Hückelhoven) op de laatste dag van de maand, vlak over de grens bij Sittard. Hier konden we het bewolkte zwerk ontvluchten en ons vergapen aan talloze nieuwtjes op amateurastonomisch gebied, die we ook nog konden aanschaffen in de hoop ze ooit nog eens te gebruiken - als helder wordt...

Hückelhoven is een klein stadje aan de rivier de Rur, die later bij Roermond in de Maas uitmondt, zo'n dikke 2 uur rijden van hier. Niemand zou er ooit van hebben gehoord als er niet jaarlijks een Astro Treffen zou worden gehouden in het plaatselijke Gymnasium, zo'n Messe waar vele aanbieders en astro-amateurclubs hun hun rijkelijke assortiment aan telescopen, accessoires en Schnäppchen aanbieden. Waar bovendien voortreffelijke catering aanwezig is met Kaffee met Berliner Bollen en Brötchen met Frikadellen. Kortom: zo'n beurs waarop onze oosterburen het patent hebben.

Hückelhoven 28 februari 2009. Foto's © Paul Colenbrander, Marcel den Braber en RedLightGroup

Behalve vele Duitse marskramers waren er ook Hollandse aanbieders van de partij, waaronder Lucas Mesu met zijn indrukwekkende Mesu Mount. Ook waren er bezoekers van over de grens aanwezig, zelfs werd één gezien van onze buurplaneet Mars, die al vriendschap had gesloten met een van onze Red Light Group-leden. Astronomie verbroedert de kosmos!

Terug in onze Heimat werd er bij de uitspanning van wijlen G. van der V. te Hengelo bij Kaffee und Kuchen afscheid genomen en ging iedereen - rijkelijk beladen met aankopen of op z'n minst mooie ervaringen - zijns weegs.


Terug