Laad de hele frameset Van Hengelo naar Hattingen (en weer terug)

Van onze verslaggever te velde

HENGELO - November staat al niet bekend om het heldere weer. Dat het altijd erger kan bewijst november 2009: nul heldere nachten. Dus werd "Plan B(ewolking)" maar weer eens uit de kast getrokken. Evenals vorig jaar kwam een bezoek aan een Duitse astrobeurs in aanmerking. Lees het verslag van Paul Kistemaker.

HATT 28 november 2009. Foto's © Pieter Welters en RedLightGroup

In Hattingen (D) werd op zaterdag 28 november voor de 14de keer in de geschiedenis de "Hattinger Astronomische Trödel-Tag" (HATT) georganiseerd. Dit is een kleine astrobeurs aan de zuidkant van het Ruhrgebied. Geen spectaculaire beurs, maar wel een met de nodige "Kleinkram" en hopelijk met de zo gewilde Schnäppchen... We waren als RedLightGroup niet geheel compleet maar met de overgrote meerderheid van 4 personen werd afgespoken om 08:00 sharp bij de Toekan in Hengelo in te checken voor deze trip. Zonder een fatsoenlijke koffie kun je natuurlijk niet starten op zo'n dag en na het ophogen van ons cafeïneniveau gingen we rond 08:30 op pad.

Het is helaas niet naast de deur, dat Hattingen, maar de 165 km werden onder begeleiding van een zekere Tom zonder trammelant overbrugd. Net na de beursopening melden we ons bij de ingang en na het voldoen van een kleine bijdrage en het krijgen van een lachend stempeltje konden we de Aula betreden.

3 uurtjes waren dan ook weer voldoende om wat boekjes, mars- en maanfiltertjes en koplampjes te kopen en onze nieuwsgierigheid te bevredigen. We lieten de HATT achter ons en teruglopend naar onze verderop geparkeerde blauwe "gele zure vrucht" werden we nog omarmd door flinke regenbui. Enigszins verwaterd reden we vervolgens terug in de richting van "ons" Vaterland. Onderweg werd nog proviand genuttigd bij een op de route gelegen wegrestaurant, en na aankomst bij ons vertrekpunt in Hengelo werd dit astro-uitje afgesloten met onze vaste hekkensluiter "koffie met gebak". Ha lekker... het was weer een gezellig dagje uit.


Terug