Laad de hele frameset Deep-Sky tussen Schnapps en Bockwurst

(door onze verslaggever te velde)

Er was nog heel wat over van de immense voorraden die waren meegesleept naar de ITV vorige week. Een aangezien het helder was en de jonge maansikkel nog niet teveel stoorde gingen vier van de vijf RLG-leden welvoorzien van optiek en proviand op weg naar onze aloude waarneemplek om nog wat deep-sky mee te pikken voor de grijze nachten voorgoed een streep zetten onder het waarneemseizoen.

Waarneemactie 29 mei 2009. Foto's © Pieter Welters en RedLightGroup

Marcel had te velde al kennis gemaakt met een voorbijwandelende boerin, die juist op dat moment de staat van het pas gemaaide hooi kwam inspecteren. Onze nachtelijke aanwezigheid aldaar bleek geen enkel probleem, wat voor ons alweer een zorg minder was.

Er was teveel wind om foto's te maken. Een vergeten montageplaat maakte het gebruik van de C11 een illusie en zodoende stonden er alleen visuele telescopen opgesteld. Tal van zomerse Messier-objecten passeerden de revue: M11, M13, M22, M27, M51, M57, M63, M71, M81, M82, M94, M97, M101 en M108, om er maar een paar te noemen...

Aan de inwendige mens werd ook niet voorbijgegaan. Obstler en Jachtbitter uit Marcels mobiele bar en Bockwurst uit de veldkeuken van Paul K en Glühwein van Paul C zorgden dat het de waarnemers aan niets ontbrak. Pa rond half twee werd de boel afgebroken om huiswaarts te keren en nog een beetje nachtrust te pakken.


Terug