Laad de hele frameset Tausch und Trödel

(van de webredactie)

HENGELO - Omdat de maand november naast bewolking, wind, regen, (natte) sneeuw en mist, zegge en schrijve één heldere nacht bood, kwam er van waarnemen niet veel. "Plan B(ewolking)" was dus nog steeds in werking: Na een bezoek aan de Sterrenwacht Hellendoorn kwam op 29 november de HATT (Hattinger Astro Tausch und Trödel) in aanmerking.

HATT, 29 november 2008. Foto's © Marcel den Braber

De HATT is verkleinde versie van de drukbezochte ATT in Essen. Deze wordt jaarlijks georganiseerd door de Volkssternwarte Hattingen. De 13e HATT vond op zaterdag 29 november plaats. Er was een "Ausstellung für Amateurastronomen" en een "Astronomischer Gebraucht- und Neuwarenmarkt". Dit alles vond plaats in de hal van een grote Realschule in een buitenwijk van het stadje Hattingen aan de Ruhr, even ten zuiden van Bochum. Daar was vanuit centraal opstappunt Hengelo in dik anderhalf uur naartoe te rijden.

Paul C., Marcel, Marten en Pieter verzamelden zich te Hengelo om carpoolsgewijs dus treibhausfähig de rit naar Hattingen voort te zetten. Over het weer niets dan goeds: we waren onderweg met de prettige zekerheid dat ons tijdens dit uitje geen seconde waarneemtijd door de neus werd geboord...

Ondanks de wat kleinere omvang van de markt was het bezoek zeker de moeite waard. Een lange rij aanbieders uit Duitsland en Nederland was paraat met de laatste technische snufjes op astro-gebied: APM, Aquarius, Wolfgang Lille, OSDV, Spheretec, Tele Optic en vele andere. Ook voor de inwendige Mensch was goed gezorgd met Brötchen und Frikadellen en een stevige bak koffie waarmee je gegarandeerd een hele waarneemnacht probleemloos wakker zou blijven. Het was al met al een zeer interessant bezoek en beladen met nuttige informatie en interessante aankopen werd tegen drieën de terugreis aanvaard. Want zeg nu zelf: wie wil er niet weten wat (of wie) er in die kist zit?  ;-)

Na de terugkomst in Hengelo werd de dag afgesloten met Kaffee und Kuchen bij een alom bekende gevederde horecabaas.


Terug